سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشمندان را اکرام کنید که آنان نزد خداکریم اند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
چهارشنبه 88 آذر 4 , ساعت 5:35 عصر

برزیل شریک 25 میلیارد دلاری ایران

داسیلوا: برای گسترش روابط با ایران 15 سال دیر کردیم

? دکتر احمدی‌نژاد:
برنامه راهبردی ایران رساندن حجم مبادلات ایران و برزیل به بیش از 25 میلیارد دلار در 5?سال آینده است
? احداث پالایشگاه، صنایع خودرو، پتروشیمی، گردشگری، فناوری‌های پیشرفته نانو و بایو، هوافضا و داروهای نوترکیب از زمینه‌های شناسایی شده همکاری‌های ایران و برزیل است
? حوزه‌های مشترک همکاری ایران و برزیل بسیار وسیع است و در آینده وسیع‌تر هم خواهد شد
? کشورهای مستقل با نگاه انسانی باید به عضویت شورای امنیت درآیند و نظام جدیدی با حذف حق وتو تعریف شود
? رئیس‌جمهور برزیل:
تا چند ماه آینده با یک هیأت بزرگ تجاری به ایران سفر خواهم کرد
? مقام‌های ایران و برزیل 13 سند همکاری در زمینه‌های انرژی، بانکی، علوم و فناوری، کشاورزی، دانشگاهی، بورس، ورزشی، سینمایی و لغو روادید امضا کردند


گروه سیاسی- دیدار و نشست خصوصی با رئیس جمهور برزیل، امضای 13 سند همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و برزیل، حضور در نشست خبری به همراه داسیلوا، دیدار با بازرگانان و صنعتگران ایرانی و برزیلی، دیدار با ایرانیان مقیم برزیل و برگزاری نشست خبری با رسانه‌ها از جمله برنامه‌های رئیس جمهور کشورمان در سفر به برزیل بود.
رؤسای جمهور ایران و برزیل در نشست خصوصی خود که بیش از 3 ساعت به طول انجامید بر ضرورت پی‌ریزی همکاری‌های وسیع و گسترده بین دو کشور در همه عرصه‌ها به ویژه صنعت، تجارت، انرژی، فناوری و معدن تأکید کردند. دکتر محمود احمدی‌نژاد و لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا؛ با اشاره به علائق مشترک دو کشور تصریح کردند: هیچ‌گونه مانعی برای رشد و ارتقای روابط دوجانبه و بین‌المللی طرفین وجود ندارد. در این نشست پیشنهاد شد که در 5 سال آینده حجم مبادلات ایران و برزیل به سقف 25 میلیارد دلار برسد.همچنین مقرر شد وزرای مربوطه نسبت به پیگیری توافقات امضا شده بین دو کشور اقدام نمایند.
ضرورت همکاری برای ایجاد نظام‌های نوین جهانی
رؤسای جمهوری اسلامی ایران و برزیل پس از این نشست خصوصی در جمع خبرنگاران به تشریح توافقات و دستاوردهای مذاکرات خود پرداختند. رئیس جمهور کشورمان در این نشست خبری مشترک با رئیس جمهور برزیل، از استقبال بسیار خوب لولا داسیلوا، دولت و ملت برزیل قدردانی کرد و گفت: موافقتنامه‌های امضا شده میان دو کشور راه را برای آینده‌ای شکوفا در روابط جمهوری اسلامی ایران و برزیل هموار می‌کند. دکتر احمدی‌نژاد حق انحصاری وتو را ریشه ناامنی در جهان دانست و اظهارداشت: ایران از حضور دائم کشورهای مستقل بخصوص برزیل در شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال می‌کند. لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل نیز در این نشست خبری، با تأکید بر این‌که ایران و برزیل دو کشور مهم و بزرگ و دارای مدل توسعه‌ای مشابه هستند، تصریح کرد: روابط تهران - برازیلیا مستحکم و با اهداف بزرگ خواهد بود. رئیس جمهور برزیل با اشاره به بحران اقتصادی و نظم جهانی اظهارداشت: نظام‌های کنونی جهان قادر به حل بحران‌ها نیستند و دولت‌ها باید برای رفع مشکلات همکاری کنند. لولا داسیلوا با بیان این‌که تلاش برای ایجاد جهانی سرشار از صلح و ثبات ضروری است گفت: برزیل از ایجاد کشور مستقل فلسطینی حمایت می‌کند.
امضای 13 سند همکاری
مراسم امضای 13 سند همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و برزیل در حضور دکتر محمود احمدی‌نژاد و لوئیس ایناسیو لولا داسیلو و در راستای گسترش روزافزون روابط تهران و برازیلیا برگزار شد. در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به برزیل 13 سند در زمینه همکاری‌های بازرگانی، انرژی، بانکی، علوم و فناوری، کشاورزی، تجارت و بازرگانی، لغو روادید، دانشگاهی، بورس، آژانس خبرگزاری، ورزشی، سینمایی و برنامه اجرای موافقتنامه فرهنگی امضا شد.
دیدار با رؤسای مجالس برزیل
رئیس جمهور همچنین در دیدار با رؤسای مجالس نمایندگان و سنای برزیل و جمعی از نمایندگان این کشور، با بیان این که نظام سرمایه‌داری جهان به پایان راه خود رسیده است، اظهار داشت: امروز شورای امنیت قادر نیست وظایف خود را انجام دهد و شرایط امنیت جهان به مراتب بدتر از
60 سال گذشته است. مسئله فلسطین هنوز به سرانجام نرسیده و چشم‌انداز روشنی نیز برای حل آن پیش‌بینی نمی‌شود. رئیس‌جمهور با بیان این که اساس ساختار شورای امنیت با عدالت در تناقض بوده و براساس تبعیض است، خاطرنشان کرد: چرا باید 5 کشور حق وتو داشته باشند. در حالی که در جنگ‌های چند سال اخیر همواره این کشورها مشارکت داشته‌اند.
حمایت از عضویت برزیل در شورای امنیت
وی با انتقاد از تأثیر بحران اقتصادی جهان بر کشورهایی مانند برزیل اظهار داشت: چرا باید درآمد سرانه برزیل کمتر از کشوری مانند کانادا باشد؛ چرا باید آثار بحران اقتصادی که نظام سرمایه‌داری منشأ آن بوده است، به کشورهایی که نقشی در این بحران نداشته‌اند، منتقل شود. چنین رابطه‌ای ظالمانه و برخلاف عدالت است و باید اصلاح شود. دکتر احمدی‌نژاد با بیان این که جمهوری اسلامی ایران از عضویت برزیل در شورای امنیت استقبال می‌کند، گفت: کشورهای مستقل با نگاه انسانی باید به عضویت شورای امنیت در آمده تا با کمک کشورهای مستقل نظام جدیدی تعریف و حق وتو حذف شود. نشست خبری با رسانه‌های ملی و بین‌المللی فعال در برزیل، برنامه دیگر رئیس جمهور در برازیلیا بود. دکتر احمدی‌نژاد در این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر این که لحن اظهاراتتان به گونه‌ای بود که اگر عدم امکان تهیه اورانیوم 20 درصد وجود نداشته باشد، ایران قابلیت غنی‌سازی آن را دارد، تصریح کرد: قصد تهدید کسی را نداریم ما فقط اعلام کردیم با این که می‌توانیم غنی‌سازی 20 درصد را انجام دهیم، خواستار خریداری آن می‌باشیم و این را به عنوان عامل همکاری و تعامل هر چه بیشتر مطرح کرده‌ایم و مطابق مقررات آژانس بین‌المللی اتمی می‌توانیم نیازهای خود را تأمین کنیم.
صهیونیست‌ها جرأت حمله به ایران را ندارند
دکتر احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال دیگری درباره حمله نظامی احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران گفت: دوران حمله نظامی به پایان رسیده و امروز دوران گفت وگو و اندیشه است. سلاح، تهدید و حمله متعلق به دوران گذشته و انسان‌های عقب‌افتاده سیاسی است و آنهایی که شما اسم بردید، جرأت چنین کاری را ندارند و بسیار کوچک‌تر از آن هستند که بخواهند به ایران حمله نظامی بکنند.
استقبال از احمدی‌نژاد در فرودگاه لاپاز
رئیس‌جمهوری کشورمان پس از برزیل به منظور دیدار و گفت‌وگو با مورالس رئیس‌جمهور بولیوی سفر کرد. احمدی‌نژاد در بدو ورود به فرودگاه ال آل تو لاپاز مورد استقبال رسمی مورالس رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و مسئولان بلندپایه بولیوی قرار گرفت. پس از انجام تشریفات رسمی استقبال، ملاقات خصوصی رؤسای جمهور در کاخ ریاست‌جمهوری بولیوی انجام شد.


رئیس‌جمهور در سفر به دومین اقتصاد بزرگ قاره امریکا پیش بینی کرد
25 میلیارد دلار حجم تجارت ایران و برزیل


رئیس‌جمهور در سفر به برزیل که همراه با اعزام بزرگترین هیأت تجاری ایرانی به خارج از کشور بوده است، اعلام کرد: برنامه راهبردی ایران درخصوص برزیل ارتقای حجم مبادلات دو کشور به بیش از 25 میلیارد دلار است.
دکتر محمود احمدی‌نژاد دیروز در جمع تجار ایرانی و برزیلی که با همتای برزیلی خود حضور یافته بود، عنوان کرد: باید رقمی را برای ارتقای سطح همکاری‌های دو جانبه تعریف کرد و همه دست به دست هم دهیم تا آن هدف محقق شود.
به گزارش«ایران»، وی‌رقم پیشنهادی برزیل برای افزایش تبادلات همکاری تجاری و بازرگانی طی 5 سال را 25 میلیارد دلار خواند و گفت: با توجه به شناختی که از ظرفیت‌های دو کشور دارم این عدد باید به بالاتر از سطح پیشنهادی افزایش یابد که امیدوارم در مشورت‌ها و تبادل اطلاعات عدد نهایی اعلام شود.
محمود احمدی‌نژاد در این اجلاس گفت: دو کشور بزرگ ایران و برزیل از کشورهای توانمند جهان هستند که نگاه مشترک انسانی به مسائل جهانی دارند.
وی اعلام کرد: ایران و برزیل دارای ظرفیت عظیمی هستند که می‌توانند از این ظرفیت‌ها به صورت مکمل استفاده کنند. وی خواستار شناسایی فرصت‌ها در روابط
دو جانبه شد و اعلام کرد باید این فرصت‌ها هرچه سریع‌تر شناسایی شود.
احمدی‌نژاد در جمع تجار ایرانی و برزیلی با اشاره به روابط خاص جهانی گفت: شرایط فعلی نیازمند نظام جدیدی در بخش‌های مختلف است که همکاری نزدیک ایران و برزیل به نفع دو کشور، جهان و همکاری‌های منطقه‌ای است.
وی‌درخصوص‌اهمیت همکاری‌های تجاری گفت: بر این باوریم که همکاری تجاری دو کشور می‌تواند به الگوی همکاری‌های دوجانبه تبدیل شود.
هیأت تجاری ایران شامل 150 نفر از تجار و کارآفرینان بخش خصوصی و دولتی است که بزرگترین هیأت تجاری ایرانی به کشورهای خارجی محسوب می‌شود.
رئیس‌جمهور کشورمان با اشاره به حضور تجار در برزیل گفت: در حدود 26 حوزه تخصصی و بیش از 62 حوزه فرعی برای همکاری دوجانبه ایران و برزیل شناسایی شده است.
احداث پالایشگاه، صنایع، خودرو و قطعات آن، صنایع پتروشیمی، گردشگری، فناوری‌های پیشرفته شامل نانو، بایو و هوافضاوداروهای نوترکیب زمینه‌های شناسایی تیم ایران و برزیل است.
رئیس‌جمهور با اشاره به رابطه دوستانه شخصی خود با همتای برزیلی‌اش گفت: این رابطه دوستانه بین من و داسیلوا به نوع نگاه ما به مسائل جهانی برمی‌گردد. ما دوست داریم همه ملت‌ها در صلح و دوستی باشند، همه پیشرفت کنند و روابط
بر اساس دوستی و عدالت باشد.
وی در این اجلاس گفت: هر چند دو کشور همدیگر را دیر پیدا کردند اما با تلاش رؤسای جمهور دو کشور فاصله زمانی ایجاد شده جبران خواهد شد.
وی گفت: ایران و برزیل دوستانی خوب برای یکدیگر و یاران خوبی برای کشورهای مستقل و عدالت‌خواه هستند.
15 سال دیر اقدام کردیم
لولا داسیلوا هم در این نشست اعلام کرد: با توجه به شناختی که من از ظرفیت‌های دو کشور دارم تاکنون تنها از 5 درصد از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کرده‌ایم.رئیس‌جمهور برزیل با اشاره به سفر‌ آتی خود به ایران گفت: تا چند ماه آینده با یک هیأت بزرگ تجاری به ایران سفر خواهم کرد.
وی اعلام کرد: روابط دو کشور باید 15 سال پیش ارتقا پیدا می‌کرد بنابراین اعتقاد دارم در زمینه برقراری ارتباط تجاری بازرگانی با ایران نباید هیچ محدودیتی وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد:بابرنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در فاصله سفر به ایران تلاش می‌شود تا موافقتنامه‌های بیشتری میان دو کشور امضا شود.
وی گفت: باید اطمینان پیدا کنیم که آینده خوبی در انتظار روابط دو کشور است.وی با اشاره به تجربه برزیل در زمینه اقتصاد گفت: هدف ما متنوع‌سازی و ایجاد موازنه تجاری است و ما به دنبال متنوع‌کردن جریان تجارت با کشورهای دیگر هستیم.وی از سفر دکتر احمدی‌نژاد و هیأت تجاری ایران تشکر کرد و گفت: قول می‌دهم همین تعداد تجار را از کشور برزیل به ایران بیاورم.وی افزود: جهان نسبت به 20 سال قبل نیازمند همکاری‌های گسترده تجاری جدید است و در دوره جهانی‌شدن باید به دنبال فرصت بود.قبل از سخنرانی رؤسای جمهور، نمایندگانی از وزارت صنایع و معادن ایران، وزارت امورخارجه و سازمان توسعه تجارت به بررسی آخرین وضعیت ارتباطات تجاری ایران و برزیل پرداختند.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ